Belugabolognese

En skøn vegetarisk version af den klassiske bolognese, hvor belugalinser giver både fylde og bid. Perfekt som pastasauce eller som base i en lasagne.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 1 revet gulerod
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk timian
  • 25 g smør
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2,5 dl rødvin
  • ½ dl mælk eller fløde
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 laurbærblade
  • 1 bouillonterning
  • 2 dl vand
  • ½ spsk æblecidereddike
  • 130 g belugalinser (ca. 1,5 dl)

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint, og steg dem i olie ved lav varme i ca. 10 min.
  2. Tilsæt revet gulerod, chiliflager, timian og smør, og steg videre.
  3. Skub grøntsagerne til siden og svits tomatpuréen kort.
  4. Hæld rødvin i gryden, og kog op, så alkoholen fordamper.
  5. Tilsæt mælk/fløde, hakkede tomater, laurbærblade, bouillonterning og vand.
  6. Lad retten simre i 10 min. med låg på.
  7. Skyl belugalinserne og kom dem i tomatsaucen.
  8. Lad det hele simre i ca. 25 min. med låg på.
    – Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis saucen bliver for tør.
  9. Smag til med rigeligt salt og peber.
    – Justér med sukker, ekstra chili eller eddike efter smag.
Se alle opskrifter
Vi anbefaler

Det Levende Køkken

Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.

Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.

Læs mere
image