Butter chicken med tellerlinser

I dette take på den krydrede indiske ret Butter chicken skærer vi lidt ned for kødet og tilføjer i stedet tellerlinserne. Tellerlinserne giver struktur og bid til denne indiske klassiker. Retten er beregnet til fire personer, og jeg vil anbefale at servere ris og fladbrød til. Er man til stærk mad, kan man snildt tilføje lidt ekstra chilipulver og dermed give retten et varmt pift.

Ingredienser

  • 2 spsk. Tandoori
  • 2 spsk. Garam masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. koriander
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 250 gram kyllingebryst
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram smør
  • 1 spsk. revet frisk ingefær
  • 70 gram tomatpuré
  • 2 dåser flåede tomater
  • ½ l vand
  • 200 gram cashewnødder
  • 2 dl tellerlinser (tør vægt)
  • 2 tsk salt
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde

Bland alle krydderierne (bortset fra salt) sammen med den græske yoghurt. Skær kyllingen ud i strimler, og vend det med yoghurt-krydderiblandingen. Lad kyllingen stå og marinere natten over eller cirka 10 timer.

Når kyllingen har marineret, er du klar til at gå videre med retten. Læg cashewnødder i blød i den halve liter vand, og sæt til side. Hak løgene fint og pres hvidløget. Lad begge stege i smørret ved lav varme. Riv frisk ingefær ned i gryden, og lad det stege med videre. Når løgene er blevet blanke og så småt er begyndt at tage farve, tilsættes kyllingen. Skru nu helt op for varmen, og steg kyllingen af i gryden. Når kyllingen har fået farve, tilsættes tomatpuré og de flåede tomater.

Imens gryden kommer op og simrer, blendes cashewnødderne og vandet, de ligger i, indtil det er cremet og ensartet. Hæld de blendede cashewnødder i gryden. Vask og skyl tellerlinserne, og tilsæt også disse til gryden. Nu skal der blot tilsættes salt, og derefter skal gryden simre ved lav varme i en times tid.

Når tellerlinserne er møre, smages retten til med fløde og eventuelt ekstra salt. Server med det samme.

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen

Se alle opskrifter
Vi anbefaler

Det Levende Køkken

Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.

Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.

Læs mere
image