Butternutsquashen, som i virkeligheden ikke er en squash, men er et græskar, har en dejlig sød smag, og er blød i teksturen når den bliver bagt. Butternutsquashen er en perfekt kontrast til det salte- og umamirige belugalinsefyld. Retten toppes med en tahindressing, og et hav af sæsonens urter og purløgsblomst. Ikke nok med at der er gang i smagen for munden, så er retten også lige til at spise med øjnene.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl og rens butternutsquashen grundigt udvendigt. Halver den på langs og fjern kernerne. Læg butternutsquashen på en bageplade med den skårne del opad. Smør den med olivenolie, og bag ved 175 grader kombiovn af varmluft og grill i 1 time og 15 minutter.
Imens butternutsquashen bages, laves de andre elementer. Løg og hvidløg hakkes groft og steges i en spiseske olivenolie i en sauterpande. Når løgene har fået farve, tilføjes tomatpure, og der steges videre i et par minutter. Tilføj nu rødvinen og lad det stege, så alkoholen fordamper. Skyl belugalinserne grundigt under rindende vand, og hæld de afdryppede belugalinser i sauterpanden. Til sauterpanden tilføjes også miso, vand og bouillonterninger svarende til de 8 dl vand. Bemærk, at der kan være forskel på hvilket mærke bouillon du bruger, og at der derfor kan være forskellige mængdeforslag.
Lad indholdet i sauterpanden koge ind i en lille times tid, imens butternutsquashen bages. Da miso og bouillonterninger er salte i sig selv, er det ikke sikkert, det er nødvendigt at smage til med salt, men jeg vil stadig anbefale, at du lige smager, om du synes, den skulle trænge til lidt salt.
Tahindressingen, som skal toppe vores fyldte butternutsquash, laves ved at blande tahin, ristet sesamolie, mørk sirup og limesaft sammen.
Når butternutsquashen er færdig i ovnen, placeres den på et fad, og det indkogte belugalinsefyld lægges i fordybningen i butternutsquashen. Hæld tahindressingen henover, og pynt med en blanding af hakket persille, purløg og dild. Og skulle det være sæson for purløgsblomst, så giver den skønne lilla blomst prikken over i’et på enhver servering.
Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen
Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.
Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.