Hasselnødcreme med Anicia linser og chokolade

Et nyt take på den klassiske nutella, men uden de ingredienser du ikke kender. Hasselnøddernes lækre smag bakkes op af sød, fyldig chokolade. Anicia linserne giver cremen en blød konsistens og lidt ekstra protein.

Ingredienser

  • ½ dl Anicia linser (tør vægt)
  • 200 g hasselnødder
  • 200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Kog linserne som anvist på posen, eller til de er møre. Lad dem dryppe af.
  2. Rist hasselnødderne på en pande, til de bliver gyldne og skallen løsner sig.
  3. Gnub de varme hasselnødder i et rent viskestykke, så skallerne fjernes.
  4. Hak hasselnødderne i en foodprocessor, til de er helt fine.
  5. Tilsæt de kogte linser.
  6. Smelt chokoladen og kom den i foodprocessoren.
  7. Blend, til massen er ensartet og cremet.
  8. Smag evt. til med salt eller varme krydderier, hvis du vil give cremen et julet præg.

Server på morgenbrød, riskiks eller pandekager.

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen

Se alle opskrifter
Vi anbefaler

Det Levende Køkken

Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.

Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.

Læs mere
image