Den dejlige nøddeagtige tellerlinse egner sig godt til salater, da den holder struktur efter kogning. Mange bælgfrugter kan let blive kogt ud og mosede, men tellerlinsen holder formen! I denne salat passer tellerlinserne perfekt sammen med de friske krydderurter og cremede fetaost. Nyd den alene, eller som tilbehør til en anden ret.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Her er teksten uden opbrudte linjeskift og med flydende sammenhæng:
Skyl og kog de to dl tellerlinser som anvist på posen. Husk at tilsætte lidt salt til kogevandet. Når de er kogt møre, hældes vandet fra, og de får lov at dryppe af og køle ned. Skær agurken i små kvarte stykker, og skær tomaterne ud i både. Hak din purløg og mynte. Bland i en skål: de tilberedte tellerlinser, agurken, tomaterne, purløget og mynten. Bland citronsaft, olivenolie, salt og peber i en separat skål. Når dressingen er blandet, hældes den over salaten. Vend salaten godt inden servering.
Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen
Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.
Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.